Info ved kjøp av ragdoll

– Ragdollen er en sosial rase, og er man i full jobb og katten blir hjemme alene gjennom dagen, så anbefales det at man etterhvert tenker på en kattevenn så de kan holde hverandre med selskap.

– Jeg selger ragdollene mine utelukkende som innekatter, da de ikke egner seg til å være ute alene uten oppsyn. Ute i lukket luftegård eller ute i bånd under oppsyn er selvfølgelig bare greit og også koselig for katten.

– Ragdollen røyter mye til tider og kan også ha masse pels. Takler du ikke kattehår rundt omkring, er kanskje ikke ragdollen rasen for deg 🙂 Ragdollen er ikke allergivennlig.

– Ragdollpelsen skal være ganske vedlikeholdsfri, men noen individer har mye pels og det kan oppstå knuter lett spesielt i felleperioder. Klørne må også klippes med jevne mellomrom da disse ikke slipes ned på samme måte som hos en katt som går mye ute.

– Kjøp en ragdoll med stamtavle av en seriøs oppdretter, da vet du at det du har kjøpt faktisk er en ragdoll, samt at oppdretter har kunnskap og erfaring om rasen og hva som befinner seg bak katten din, da med tanke på helse og gemytt o.l. I tillegg får du støtte og oppfølging av oppdretter ut kattens liv.

– Ragdoll kjøpt til kos, skal kastreres rundt 6 mnd.

– Noen ganger kan det være endel ventetid for å få kjøpe kattunge av meg da jeg ikke har så mange kull nødvendigvis i løpet av et år, men jeg hjelper gjerne å finne en annen seriøs oppdretter om det ønskes. Jeg fører ikke venteliste pga mye frafall mens jeg ikke har kull og fåtallet gir meg beskjed når det ikke lenger er aktuelt for dem, og dette fører til at jeg «holder av» kattunger som egentlig er ledige. Derfor oppfordrer jeg heller å holde kontakten og følge med på hjemmesiden min her og/eller på Facebook 🙂

—-